Aki a digitális jövőbe tekint:

Digital Life; avagy van élet routeren túl

Digitális feng-shui blog, hogy jobban érezzük magunkat; ami azt jelenti, hogy belenézünk a digitális varázsgömbbe, és megmondjuk mi lesz a jövő. Más néven a Magyar Nemzeti Digitális és Jövőkutató laboratórium nem hivatalos blogja, melynek célja, hogy a digitális trendek területén könnyen és gyorsan fogyasztható módon adjunk át tudást vagy hívjuk fel valamire a figyelmet. Aztán vagy sikerül vagy nem.

Digitális jövő: Pinterest. (Ügynökségi arcoknak)

2012.05.20. 22:18 Bánki Attila

A Pinterest az egyik legfontosabb Social Media platform lesz a közeljövőben.

 

Tények, érvek és az elmaradhatatlan jövőbe tekintés Pinterest témában:

  • A Pinterest használata első látásra bonyolult, a másodikra inkább már érdekes, a harmadikra pedig úgy érezzük értjük. A Pinterest minden tekintetben egyszerű, ezért népszerű tud maradni.
  • A Pinterest kiváló seeding lehetőséget rejt magában, mert össze képes kapcsolni hasonló érdeklődésű felhasználókat és a kapcsolatfelvétel (követés) pontosan olyan egyszerű, mint a Twitter esetében de nem olyan nyögve-nyelős mint a Facebookon.
  • A Pinterest a magyar kommunikációs piacon újszerű. Az ehhez a platformhoz kapcsolódó szakértelem képes az ügynökség körül szakértői image-et kialakítani, ami egyértelmű üzletszerzési lehetőség.
  • Saját boardot kialakítani rém egyszerű, bármelyik egységsugarú user megteheti, és mint olyan ingyenes.
  • A Pinterest két/háromszor olyan hatékonyan képes megtartani és részvételre csábítani a felhasználókat, mint anno a Twitter.
  • Több mint 10 400 000 regisztrált tagja van és ez folyamatosan növekszik.
  • A havi aktív usereinek száma majdnem 12 000 000 bár ez pár napja stagnál. De több mint 400%-ot fejlődött tavaly szeptember óta!
  • Naponta 3 000 000 ember használja. Forrás>>
  • Felhasználóinak 83%-a nő az USA-ban valamint a Pinterest legnagyobb felhasználói csoportja 25-34 éves nők. Forrás>> Ebből következik, hogy olyan kézműves portálok, mint például az Etsy legfontosabb forrás domain-je a Pinterest, megelőzve a Google-t (!), a Flickr-t, a Tumblr-t. 
  • A felhasználók demográfiája és érdeklődése országról országra változik. Az USA-ban például a kézzel készített termékek, különböző mesterségek, ajándékok, hobbi, szabadidő, lakberendezés. Míg UK-ben teljesen más a helyzet: kockázati tőke, blogging source, SEO, analitika, és persze a kézművesség. Forrás>>
  • A Pinterest felhasználók 25% diplomával rendelkezik alapdiplomával, vagy annál magasabb végzettséggel valamint az egy háztartásban lévő jövedelem 25-75 000 $ közé esik.
  • A platform fejlődik. A legnépszerűbb board jelenleg a Real Simple egy kreatív és inspirációs portál több mint 100 000 követővel. 
  • Az oldalon eltöltött idő tekintetében sok forrás ellentmondásos adatokat jelöl meg, de valahol a 77 perc / hó és a 98 perc/ hó között van. Ezzel fej fej mellett halad a Tumblr-el, második a Facebook után, aminek cca. 400 perce van… A Facebookot még sokáig nem éri utol.
  • 2 000 000 Pinterest user Facebook connect-et használ valamint a Facebook accountját összekapcsolta a Pinterest accountjával. Ez sacc. minden ötödik Pinterest usert jelenti. Forrás>> 

A Pinterest keresések 2011 októberétől látszanak Magyarországról.

Világszinten 2011 júniusától látható erős keresés, mely azóta is dinamikusan növekszik. Magyarország sacc öt hónappal van lemaradva a nemzetközi folyamatokról.

 

Aki a digitális jövőbe tekintett: [Bánki Attila]

--

Ha hasznos volt a cikk -> LIKE vagy share

Szólj hozzá!

Címkék: statisztika közösségi média social media bánki attila pinterest attila banki bánkiattila

A bejegyzés trackback címe:

https://digitallife.blog.hu/api/trackback/id/tr784528293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása